Door Henny Geijs – Als bewoner, en daarom van dichtbij de transitie van vakantiepark naar woonwijk te hebben meegemaakt, kan ik de geschiedenis van onze Vitale Parken aardig weergeven.

Geen afvalpas

Nu de laatste geluidswal van de vier parken wordt geïnstalleerd en de betalingen richting de gemeente vlot verlopen, blijkt het andersom administratief niet goed te gaan. De administratieve afdeling van de gemeente heeft verzuimd om de inwoners op de parken Slenck&Horst, Ceintuurbaan, Dennenhoek én Woudstee een afvalpas op te sturen. Iets meer dan 400 inwoners van de gemeente Harderwijk zijn uitgesloten van het nieuwe afvalinzamelsysteem en krijgen geen afvalpas toegestuurd. Volgens de gemeente is dit omdat er op de parken grote, eigen vuilcontainers staan, waar bewoners hun afval in kunnen dumpen. Hierbij gaat de gemeente voorbij aan het gratis storten op de milieustraat van PMD, chemische producten, elektrische apparaten, papier en metaal. Deze bewoners kunnen dus de genoemde producten niet storten. En deze zullen in hun restafvalcontainers gaan of mogelijk illegaal gedumpt worden.

Vergunningsvrije carport

Een ander punt wat op de Vitale Parken nu misgaat, is de discussie die de gemeente opwerpt als het gaat om de metrage van bebouwing. In de jaren ’90 konden bewoners van een vakantiewoning een vergunningsvrije carport bouwen. Volgens de ambtenaren die het dossier Vitale Parken behandelen, is hier niks van bekend en horen de meters van een carport bij de garage. En daar zal de gemeente dus op gaan handhaven en deze carportmeters bij de metrage optellen.

Stem op je buurman!

Reden te meer om als bemiddelaar tussen de gemeente en de parken op te behartigen om de goede sfeer te behouden. Gemeentebelang Harderwijk/Hierden heeft door mij, Henny Geijs, daar in voorzien. Daarom: Stem op je buurman. Nummer 7, lijst 8, Henricus André Geijs.

henny geijs vitale parken