Maak kennis met Gemeentebelang!

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 14:15

Maak kennis met de lokale politiek                                                            

27 maart organiseert Gemeentebelang een 2e avond kennis maken met lokale politiek. Wat doet een lokale, politieke partij in de gemeenteraad? Wie zijn de raadsleden? Wat zijn fractievertegenwoordigers? Wat doet het fractieteam allemaal? Wijkvertegenwoordiger, is dat wat voor mij?

2e avond op rij

Allemaal zaken die voorbij komen op de kennismakingsavond op 27 maart in café Bar Sportief in Stadsweiden. De eerste avond op 15 maart in MFC de Bogen is net achter de rug. De avond van 27 maart is een vervolg, maar is ook zeker bedoeld voor inwoners die de 15e niet konden. Mark de Lange, fractievoorzitter van Gemeentebelang: “Vrijdagavond 15 maart was een leerzame avond. Voor de leden van ons fractieteam was het interessant en voor de nieuwe mensen die kwamen om kennis te maken met lokale politiek was het helemaal boeiend. De aanmeldingen stromen binnen, maar we hebben nog een paar plekken vrij. Dus twijfel niet langer, maar geef je nu nog op via fractie@gbhh.nl.”

Lid worden

De avond wordt geleid door Wouter Vogelsang van Kennispunt Lokale Partijen. Zij zijn dit initiatief gestart omdat lokale partijen niet standaard een ledenbestand van de landelijke afdeling kunnen gebruiken. Bert Holleman, al sinds 2010 raadslid in Harderwijk: “Voor de partijen die ook in de Tweede Kamer zitten, is het heel makkelijk om leden voor de gemeentelijke afdeling te vinden. Die zitten namelijk al in hun bestand. Voor Gemeentebelang geldt dat niet. Vroeger werd er nog wel eens door de gemeente een workshop over gemeentepolitiek gegeven in de raadszaal, maar dit is veel leuker.”

Lloyd aan het woord

Het jongste fractieteamlid is Lloyd Opdam. Deze 21-jarige student Bestuurs- en organisatiewetenschap aan de universiteit in Utrecht is sinds anderhalf jaar actief voor Gemeentebelang. “Het mooie aan lokale politiek is de verscheidenheid in mensen binnen het team. Van ondernemers en teamleiders tot aan mensen met een uitvoerend beroep of student. Gemeentebelang is een lokale, politieke partij in Harderwijk. En dat is lastig om daar een etiketje aan te hangen. Zijn we links? Zijn we rechts? Of zitten we in het midden? Wij kiezen altijd vanuit gezond verstand en stellen daarbij één kernvraag aan onszelf: wat is het beste voor onze stad en inwoners? In plaats van ons te laten leiden door partijpolitiek of geharnaste ideologie gaan we het liefst zelf in uw straat of buurt luisteren naar wat er beter kan. En dat vind ik het mooie.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.