Gemeentebelang kiest voor de periode 2022-2026 voor een doordacht verkiezingsprogramma. Wij zijn er voor jouw belang in de gemeente Harderwijk. Voor jouw belang in de stad Harderwijk en het dorp Hierden. Voor ons is er geen onderscheid tussen die twee als het gaat om wat je wel en niet afspreekt met elkaar als politiek.

STEM MASSAAL LOKAAL, STEM GEMEENTEBELANG

De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat partijen heel veel roepen en heel veel willen, maar dat er uiteindelijk een heleboel van die standpunten niet gerealiseerd kunnen worden. Omdat we met veel te veel politieke stromingen rekening moeten houden. De partijen die het voor het zeggen hebben, moeten teveel rekening houden met andere partijen. Het programma kan als oppositiepartij worden opgepakt en kan ook worden uitgevoerd als we coalitiepartij zijn. Want daar ligt onze ambitie. Een coalitiepartner worden. Maar een forse oppositiepartij worden, dat vinden we net zo goed.

Hoekstenen met speerpunten

Ons programma is met de tijd meegegaan en gespitst op actualiteiten. Gevormd door de input van inwoners uit onze gemeente. Het programma bestaat uit 5 hoekstenen die gezamenlijk de gehele lokale politiek samenvatten. Er staan punten in waarvan Gemeentebelang vindt dat die verbeterd moeten worden, er staan punten in die we gerealiseerd zouden willen hebben en er staan punten in, die verrassend zijn. Het is een handzaam formaat. Een duidelijk en kort programma, want een heel boekwerk met tientallen pagina’s kan geen één partij waarmaken. Staat er nu iets niet in, wat jij wel had gewild of zou willen, laat het ons dan weten. Dan gaan we daar mee aan de slag voor je.

Fijne kandidaten

Onze kandidaten komen uit allerlei plekken in de samenleving. We zijn er voor inwoners, voor ondernemers, voor verenigingen, stichtingen en clubs. Wij zijn van de tradities. We zijn er voor jou. We zijn niet verbonden aan een landelijke partij. We willen af van het erom heen draaien. Wij zijn gewoon recht voor zijn raap. Zo zijn we meer dan 30 jaar geleden ontstaan en zo blijven we. Vertel elkaar met respect wat je van elkaar vindt. Of wat je van iets vindt.