Gemeentebelang Harderwijk-Hierden gaat een afspraak maken voor een verkennend gesprek met de commissaris van de koning John Berends.

De bestuurlijke crisis in de gemeente Ermelo ziet Gemeentebelang Harderwijk-Hierden als een kapstok om een groot taboe bespreekbaar te maken met de commissaris van de Koning John Berends. Gemeentebelang Harderwijk-Hierden ziet voor Ermelo grote voordelen om met Harderwijk één gemeente te vormen. Zo’n fusie hoeft echt niet gezien te worden als een bedreiging voor Ermelo. In tegendeel zelfs, het bied volgens Gemeentebelang grote voordelen voor een dorp als Ermelo wat naast een bestuurlijke crisis momenteel ook financieel er niet al te best voor staat. Met een fusie wil Gemeentebelang haar buurgemeente een helpende hand bieden. Net als Hierden kan Ermelo als dorp haar identiteit en haar naam (Ermelo) behouden. Ermelo en Harderwijk zijn als twee Veluwse gemeente geen vreemde van elkaar, financieel zijn er veel voordelen te behalen in het belang voor de burgers aan allerlei voorzieningen zoals op het gebied van sport en cultuur en andere belangrijke zaken. Met elkaar zijn we sterker!

Fractievoorzitter Gemeentebelang

Bert Holleman kijkt uit naar naar het gesprek met de heer Berends.