Gemeentebelang wil asielzoekers aan werk helpen

Zet asielzoekers in om de verrommeling in Het openbaar gebied aan te pakken. Gemeentebelang Harderwijk-Hierden wil asielzoekers zo snel mogelijk laten werken. Harderwijk zorgt voor onderdak aan asielzoekers en krijgt daar een schoon Harderwijk voor terug. Een win win situatie.

22 november 2016 diende Gemeentebelang hierover schriftelijke aan het college van burgemeester en wethouders.

Gemeentebelang ziet een oplossing om met asielzoekers de verrommeling in de openbare ruimte van Harderwijk en Hierden aan te pakken. Het afgelopen jaar (2015) zijn er 5.261 klachten binnen gekomen over het openbaar gebied. Gemeentebelang ziet een mogelijkheid om asielzoekers in te zetten om het openbaar gebied te onderhouden, om zo de klachten drastisch terug te brengen. Harderwijk zorgt voor onderdak aan asielzoekers en krijgt daar een schoon Harderwijk voor terug. Dit noemen wij een win win situatie.

vluchtelingen

Op Vrijdag 11 november 2016 arriveerde de eerste asielzoekers op het azc in Harderwijk. De aankomende weken zullen er steeds nieuwe bewoners bijkomen op het terrein van de voormalige kazerne Kranenburg-Noord. Het centrum gaat zoals besloten opvang bieden aan 800 vluchtelingen. Gemeentebelang wil dat een vluchteling de kans krijgt om zijn leven zo snel mogelijk op de rit kan krijgen, werk is daarbij heel belangrijk, zeker na wat deze mensen hebben doorstaan.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geeft wel advies, maar bemiddelt niet in het vinden van werk. Daarom heeft Gemeentebelang schriftelijk vragen gesteld aan het college om een belangrijke vinger in de pap te houden. Het is belangrijk dat het college actief werkgevers en verbonden organisaties in Harderwijk en Hierden in kennis gaat stellen van de wettelijke mogelijkheden om vluchtelingen met een asielstatus werk / vrijwilligerswerk aan te bieden. Er is een handreiking van vluchtelingen-werk-Nederland die alle werkgevers in Harderwijk en Hierden moeten krijgen.

Vluchtelingen zijn welkom in Harderwijk, het mag niet raar zijn dat Gemeentebelang ook iets terug mag verwachten. Ze moeten daarom zo snel als mogelijk aan het werk en volwaardig meedraaien in de maatschappij. Werk kan naar ons idee daarbij een belangrijke bijdrage zijn dat mensen uit verveling niet ontsporen.

Klik hier voor schriftelijke vragen
Antwoord schriftelijke vragen
“Handreiking vluchtelingen in dienst nemen”

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.