Gemeentebelang gaat met een goede mix van kandidaten de verkiezingen in. Het bestuur en fractie is het afgelopen jaar bezig geweest met het formeren van een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de periode 2022-2026. Huidig raadslid Bert Holleman werd in juni door het bestuur al voorgesteld als lijsttrekker.

Lijsttrekker en kandidatenlijst bekend

Holleman heeft van de leden het vertrouwen gekregen om de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan te mogen voeren. Holleman is tevreden: “Het is een goede mix van ervaring en nieuw talent, van jong tot oud en met verschillende achtergronden en kennis. Het is traditioneel een lijst van en voor inwoners Harderwijk en Hierden, waar onze partij voor staat. De kandidatenlijst is, zoals iedere gemeenteraadsverkiezingen, weer een afspiegeling vanuit alle hoeken van onze lokale samenleving.”

Top 5

Nummer 2 op de lijst is Mark de Lange. De Lange was in 2018 lijsttrekker voor WIJ Harderwijk. De partij behaalde te weinig stemmen voor een zetel. In oktober 2020 heeft Gemeentebelang de Lange bij de partij gehaald. De Lange: “In het afgelopen jaar ben ik toegetreden tot onze fractie. Daardoor zie ik van dichtbij hoe het raadswerk in elkaar steekt. Ik heb er zin in om dit de komende 4 jaar vanuit de raadszaal te gaan doen.” De derde op de lijst is Anne Marije Mulder. Mulder is werkzaam als fitcoach en brengt een hoop kennis mee vanuit haar werk in de zorgsector en expertise ‘jongeren’. De nummer 4 op de lijst is ook een nieuwkomer. Eigenaar van Nakama Gym, John Kuipers. Kuipers staat Gemeentebelang bij met zijn kennis van ondernemen, sport en zorg. Gerrit Kevelam neemt als oude rot in het raadswerk de vijfde plek op de kandidatenlijst in. Kevelam: “Ik sta als Hierdenaar weer graag op de lijst. Met mijn kennis en ervaring sta ik de nieuwe kandidaten graag bij.”

22 in totaal

Vanuit de leden van Gemeentebelang hebben 22 personen toegezegd op de kandidatenlijst te willen. Nummer 6 is Koos Vos. Vos is voor veel mensen een bekend gezicht als het gaat om evenementen in Harderwijk. Zo is hij een van de Vrienden van Sinterklaas. Vos heeft ook een jarenlange carrière bij de brandweer achter de rug. Vos is straks onze vraagbaak als het gaat om evenementen en veiligheid. Henny Geijs komen we ook tegen op de kandidatenlijst. De oprichter van Liberaal Nederland wil graag actief zijn in de lokale politiek en zag bij Gemeentebelang zijn match. Nummer 8 op de lijst is Rachid Alarasi. Door zijn werkervaring in salarisverwerking en administratieprocessen is hij een welkome aanvulling voor Gemeentebelang als het gaat om financiën. De eerste 10 worden compleet gemaakt door Jolande Bossers en Jan Wormsbecher. Bossers is een nieuwkomer bij onze partij. De Koning is werkzaam in de medische branche. Wormsbecher is als kapitein op de veerpont tussen Harderwijk en Zeewolde voor veel Harderwijkers een vertrouwd gezicht en altijd in voor een praatje. Wormsbecher zet zich graag in voor de partij, vooral als het gaat om de samenwerking tussen Harderwijk, Ermelo en Zeewolde. Maar ook zijn kennis van de scheepvaart en vervoer komen zeker van pas.

De overige kandidaten zijn: Diana Hendriks, Remco Lam, André van Vleuten, Klaas-Jan de Boer, Robert-Jan de Kaste, Ellen de Bruin-Roelofsen, Ernst Eikelenboom, Henk Hop, Alex Boonen, Heidi Bruijnes-Foppen, Willem Smit en als lijstduwer staat oud-voorzitter en oud-raadslid voor onze partij, Henk Leeuwis.

Campagnebegeleider de Lange: “Het verkiezingsprogramma STEM MASSAAL LOKAAL, STEM GEMEENTEBELANG is inmiddels ook vastgesteld. Met een hele club leden hebben we hier aan gewerkt. Het is te lezen op onze website gemeentebelangharderwijkhierden.nl. We gaan het delen via onze social media kanalen en we gaan het offline uitbrengen.”