Oud-raadslid Gerrit Hop uit Hierden overleden. Hop was een van de oprichters van onze partij.

Oud-raadslid Gerrit Hop overleden

Hop overleed donderdagnacht op 87-jarige leeftijd na een ziekbed. Hop was de oprichter van de Belangenvereniging Hierden en ook van de politieke partij Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. Hij streed samen met zijn vrouw en andere leden tegen het uitbreidende Harderwijk. De strijd tegen ‘de toen nieuwe’ wijk Frankrijk werd actief gevoerd. En met succes. Er werden veel  minder woningen gebouwd dan aanvankelijk de bedoeling was. Voor Gemeentebelang Harderwijk-Hierden nam Hop in 1990 plaats in de raadszaal. In 1994 werd hij herkozen als raadslid.

In de jaren die volgden is Hop altijd bezig geweest met het beste voor Hierden (en Harderwijk). Zo was hij altijd aanwezig op jaarvergaderingen, zette hij zich in voor het behoud van het Hierdense uiterlijk. De klompenpaden, de Hierdense Enk, de rieten daken, de Tippe, rieten daken en schuilstallen voor paarden.