Gemeentebelang en Wij Harderwijk

trekken samen op voor de toekomst

Gemeentebelang Harderwijk-Hierden trekt samen op met de partij WIJ Harderwijk-Hierden naar de komende Gemeenteraadsverkiezing in 2022.

Gemeentebelang wil minimaal 4 zetels behalen.

Lijsttrekker Mark de Lange van WIJ Harderwijk-Hierden komt hoog op kandidatenlijst van Gemeentebelang.

Gemeentebelang Harderwijk-Hierden gaat het bestuur en de fractie samenvoegen. Met dit team gaan zij de komende anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022

Samen optrekken

Mark de Lange, voorzitter WIJ Harderwijk, is verheugd met de samenwerking. “In oktober 2020 ben ik benaderd door Gerrit Kevelam en Bert Holleman van Gemeentebelang. Of ik nog wat ging doen met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022? Jazeker, was mijn antwoord. Samen met oprichter Paco van de Velde had ik in mei 2018 afgesproken om eind 2020 de pijlen van WIJ Harderwijk te gaan richten op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dus een gesprek met Gerrit en Bert kon geen kwaad. Net als in 2018 bleken de ideeën van WIJ en Gemeentebelang heel erg overeen te komen. Een kort verhaal en duidelijke taal. Voor Harderwijkers en Hierdenaren en ook sámen met Harderwijkers en Hierdenaren. Waarom dan niet samen optrekken in plaats van naast elkaar strijden voor de raadszetels?”

Gemeentebelang is krachtig en sociaal

Bert Holleman, fractievoorzitter van Gemeentebelang, is het daar helemaal mee eens. “Wij staan voor een krachtige samenleving en willen een transparant bestuur. Daar hoort voor ons ook bij dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leefomgeving. Dat komt goed samen met de visie van WIJ Harderwijk in 2018. Deze partij had als speerpunt dat inwoners uit de hele samenleving betrokken worden bij belangrijke beslissingen. Helaas hebben ze in 2018 het minimale aantal

stemmen voor een zetel niet gehaald. Er deden 11 partijen mee en 9 daarvan zitten er in de raadszaal. Allemaal kleine fracties, slecht voor de besluitvorming in Harderwijk. Met de samenwerking van WIJ en Gemeentebelang denken we in 2022 met minimaal 4 zetels in de raad te kunnen deelnemen en de krachten te bundelen.”

Andere samenstelling  bestuur

Gerrit Kevelam is sinds eind november 2020 de nieuwe voorzitter van Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. Gerrit Kevelam nam in 2019 afscheid van de gemeenteraad. Hij zat als fractievoorzitter, na de raadsverkiezingen in 2018, in z’n eentje voor Gemeentebelang in de raad. Holleman volgde hem op. Kevelam zegt over de toekomst: “Na m’n 30-jarige politieke carrière, waaronder de periode als raadslid, vind ik het een mooie stap om als voorzitter de vereniging te begeleiden naar de volgende raadsperiode. Mijn ervaring komt daar goed bij van pas. Bij Gemeentebelang gaan we dat de komende tijd doen als bestuur, en fractie en leden samen.”

Bestuur en fractie van Gemeentebelang bestaan uit de volgende mensen :

Gerrit Kevelam voorzitter, Ben van de Brink penningmeester, Bert Holleman lid, Andre van Vleuten lid en de secretaris is nog vacant

Coronamaatregelen.

Holleman: “Vanwege de coronamaatregelen komt Gemeentebelang momenteel niet fysiek samen. Dat is wel eens lastig, maar het is geen belemmering voor de groei van de partij. Gemeentebelang bloeit weer helemaal op en dat is heel fijn in de aanloop naar de verkiezingen in 2022. Maart 2022 is nog zo’n 15 maanden weg, maar we mogen veel nieuwe leden inschrijven.” Kevelam ondersteunt hem in die opmerking: “We hebben nu al een kandidatenlijst die groter is dan ooit tevoren. En we voeren nog steeds gesprekken met geïnteresseerden.” De Lange vult aan: “Het mooie van deze oudste, lokale partij in Harderwijk is dat we nu samen gaan werken aan de onderwerpen op de agenda’s van de raad en commissies. Daarnaast kunnen we ook met een goede groep inwoners richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gaan werken. Zo staat daar straks een solide partij met een brede fractie en een grote groep betrokken leden.“

Namens het Bestuur van  Gemeentebelang.  Gerrit Kevelam VZ

Gemeentebelang en Wij Harderwijk

door | jan 11, 2021 | Uncategorized | 0 Reacties