Gemeentebelang wil geen verlenging van het Asielzoekerscentrum. Fractievoorzitter Bert Holleman dient daarover binnenkort een amendement over in. ‘’Asielzoekerscentrum moet nu plaatsmaken voor een nieuwe woonwijk met betaalbare woningen voor de jonge starters op de woningmarkt, maar ook voor senioren.’’
Gemeentebelang wil geen verlenging van nog eens vijf jaar asielzoekers in Harderwijk. ‘’Met de opvang en doorstroom van 800 asielzoekers heeft Harderwijk zijn sociale kant naar de medemens getoond zegt fractievoorzitter Bert Holleman. Nu is het tijd om aan de eigen bevolking te denken, met name aan de Harderwijkse en Hierdense jeugd die schreeuwt naar een betaalbare woning met een prijs tot 250.000 euro. Maar ook onze ouderen die juist kleiner wil wonen. Natuurlijk wordt er gebouwd maar nog veel te weinig voor deze twee doelgroepen.’’
Bert Holleman heeft begrip dat de jeugd gefrustreerd raakt, omdat ze jaren moeten wachten op een betaalbare woning en een asielzoeker wel voorrang zien krijgen op een woning. Verlenging van nog eens 5 jaar azc moet volgens Gemeentebelang direct van de baan. ‘’Kranenburg-noord moet nu plaatsmaken voor onze eigen Harderwijkse en Hierdense bevolking. Het voormalig kazerne terrein Kranenburg Noord is inmiddels in eigendom van de gemeente Harderwijk en zeer geschikt om daar mooie starterswoningen neer te zetten tot 250.000 euro. Een nieuwe woonwijk waar ook een knarrenhof zeker niet zal misstaan’’, aldus Holleman.

Voor meer info over het amandement klik hier