HARDERWIJK – Een onafhankelijk onderzoek geeft de voorkeur aan om het duikteam in Harderwijk te behouden en geeft de aanbevelingen dit verder uit te breiden en hierin zelf te investeren.

Bert Holleman, fractievoorzitter Gemeentebelang Harderwijk-Hierden is blij met het nieuws, dat gisteravond tevens is medegedeeld bij de verschillende posten. “Namens Gemeentebelang Harderwijk Hierden ben ik zeer blij dat onze schriftelijke vragen met daarbij hele duidelijke argumenten een bijdrage hebben gehad”, laat hij weten. “Hierdoor blijft het Harderwijks duikteam in omliggende gemeenten, waaronder ook in Zeewolde, snel paraat. Op 25 juni komt er een definitief besluit van het algemeen bestuur van de VNOG. Het moet heel raar lopen als ze dit advies van tafel schuiven.”

Gemeentebelang heeft altijd al gezegd dat als iedere seconde telt snelheid op redding van levensbelang is. “Om die reden moet het duikteam wel in Harderwijk blijven. Het was lange tijd onzeker of het duikteam in Harderwijk gestationeerd blijft. Van twee duikteams in de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland – nu verbonden aan de posten Harderwijk en Heerde – gaat de brandweer over naar één duikteam in Harderwijk. Een onafhankelijk bureau heeft duidelijkheid gegeven wat de thuisbasis wordt van het duikteam. “Gemeentebelang is blij dat het duikteam met goed getrainde en gemotiveerde vrijwilligers in Harderwijk blijft.”