EEN HAVENHOOFD IN HARDERWIJK

Motie
Met overgrote meerderheid (26 voor 2 tegen) stemde de raad 10 november 2016 vóór het plan om de oude pier en het havenhoofd te herstellen. Het college gaat ermee aan de slag.
Lees hier meer

img_0486Het uiterste puntje van de strekdam in Harderwijk, moet worden omgevormd tot een havenhoofd. Mensen kunnen daar dan heen wandelen en genieten van het uitzicht op het Wolderwijd. Dat is althans de wens van fractie van Gemeentebelang Harderwijk-Hierden In samenspraak met Landschapsontwerper bureau Cees Maris en Cees Poel, Voorzitter Vereniging Historische Schepen Harderwijk hebben we zelf een plan gemaakt.

Het doel is om het cultuurhistorisch aanzicht en de belevingswaarde van onze stad te herstellen. Wij vinden dit een uitgelezen kans om een stukje historie van Harderwijk nieuw leven in te blazen.

Gemeentebelang wil dat er op het uiterste puntje van de strekdam, die naast het Dolfinarium is gelegen, een uitkijkplekje wordt gecreeerd. “Het Havenhoofd van Harderwijk” was een begrip in vroeger tijden. “Het was een houten constructie op het uiterste puntje van de pier, met daarop een bakenlicht en een misthoorn.” De noodzaak voor een dergelijke voorziening is anno 2016 niet meer aanwezig in Harderwijk. Maar een havenhoofd kan natuurlijk wel een recreatieve functie hebben.

Presentatie over het havenhoofd

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.